Oansvarigt och kanske rasistiskt av tågpersonal

Jag undrar hur den människa är funtad som med berått mod slänger av en 11-årig flicka från ett tåg mellan Örebro och Göteborg på en för henne helt okänd plats, Kumla. Speciellt som flickan inte kan prata bra svenska och därmed inte har förutsättningar att klara sig. Dessutom var det på kvällen. Det är helt enkelt en sjuk människa som gör något sådant. Det är i all fall helt oansvarigt, omänskligt och eventuellt också rasistiskt då flickan ju inte kunde bra svenska. Man undrar om personalen på tåget hade gjort likadant med en liten blond tös. Misstänker att så inte är fallet.

Den avslängda flickans storasyster var på toaletten när biljettkontrollen genomfördes. Hon hade biljetterna. Tågpersonalen har helt uppenbart agerat oansvarigt, vansinnigt och felaktigt. Dessutom är det en uppenbar risk att det kan ha hänt flickan något ännu värre. Hon är sedan hon blev avslängd från tåget försvunnen. Är det hysterin kring profit och vinstkrav som lett till att personalen på tåg beter sig på detta, har SJ anställt fel sorts människor för att arbeta på tågen eller är det en kombination av dessa saker och en människa som inte är helt normal och kanske rasist?

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

PS. 9:07: Flickan har återfunnits välbehållen, men det förändrar inte faktum att hon aldrig skulle slängts av tåget. Hon hade tagits omhand av en riktig människa. En människa som i motsats till den konduktör som slängde av flickan betedde sig så som man ska. 16:36: Tågkonduktören tas ur tjänst. Bra. DS.

Advertisements
 • Naturligtvis var det rasistisiskt! De är svårt att se framför sig konduktören avvisa en blond o blåögd liten flicka. Då hade han säkert blivit orolig och tagit henne till konduktörernas kupe och bludit på saft och bulle tills det hela var uppklarat….

 • det bästa inlägg som någonsin skrivits av en person på vänsterkanten. Håller med dig i varje ord. Notera att i SJs  påkostade reklam går en blond liten flicka på toaletten, och det går hur bra som helst…. med kommentaren att ”Försök göra om detta i en bil”…  jag anar också rasistiska inslag i det som skedde… 

 • Rasism? Vad är det? Nu är det så – enligt genetiken att vi alla är negrer. Men för några så blev det ett genetiskt fel samt att det så kallade naturliga urvalet förstärkte felet och det är nu här som blekfisarna kommer. Dit även jag råkar höra.

 • Tack och lov så är flickan nu återfunnen!

  • Det var ju väldigt bra. Tack och lov att det finns människor som beter sig som man ska. Jag tänker då på den kvinna som tog hand om henne när hon stod ensam på perrongen.

  • Loreta Sokolova

   Och en jättekram till Gabriells, som gjorde vad polisen inte lyckades med. Tack gode Gud att inte polisen kom först, då hade väl den stackas flickan fått ligga i fyllecellen.

   Vad det gäller SJ: Lägg ner skiten, dom har ju hitils inte lyckats med särskillt mycke

 • Enligt konduktören trodde han att hon var fem-sex år äldre. Det gör i alla fall svinaktigheten något mildare.

  • Anonym

   Dessutom menar en informatör från polisen som intervjuas i svd att det är mycket möjligt att hon faktiskt var ett par år äldre eftersom hon kommit som flykting med oklara personuppgifter. Var hon fjorton är det ju inte alls konstigt att tro att hon är över femton.

 • Anonym

  Visst är han nazist, rasist, fascist, kommunist, kapitalist, kines, same ecc. Det vet jag lika säkert som Svensson. Visst kan man döma folk hur det passar en själv utan kännedom av fakta.

  • Anonym

   För det var många tvärsäkra formuleringar i Svenssons inlägg, eller hur? Skärpning!

  • Anonym

   För det var många tvärsäkra formuleringar i Svenssons inlägg, eller hur? Skärpning!

 • Anonym

  Man ser dem ofta i såna yrken, konduktörer, väktare och kontrollanter av alla slag, där ser man de som blir berusade och maktfullkomliga på aldeles så lite makt.

  • Anonym

   Att döma i affekt utan att känna till alla fakta och utan att ha hört de inblandade, leder alltid till tvärsäkra påståenden och stigmatisering av människor, samtidigt som domaren själv känner sig fullständigt felfri. Det finns många frågor som behöver svar innan man dömer folk.

   • Ingenjören

    Intressant påstående efter att du anklagat Svennson för att peka ut konduktören som ”nazist, rasist, fascist, kommunist, kapitalist, kines, same ecc”, det är tydligen väldigt svårt att hitta sin egen bjälke…

   • Och? Tycker du det var ansvarigt? Korrekt? Jag har inte påstått nåt annat än att det var oansvarigt. Det var dessutom mot reglementet och reglerna.

    Vem påstår att nån är felfri? Det måste du ha drömt.

   • Anonym

    Alla fakta har inte samma värde. 11 år  och ensam. Jag kan inte ens fantisera ihop fakta som är mer centrala än de två sakerna, är inte ens säker på att de KAN finnas saker som trumfar det.

 • Anonym

  Men rasist är han 100%. Så är ni alla glada och säkra.

  • ”…eventuellt också rasistiskt…”. Jag vet inte hur du får det till 100%?

  • Anonym

   Kverulant.

   Definition: person som ständigt klagar, grälar,  bråkar därför
   att han (hon) av ringa, blott inbillad anledning anser sig förorättad, missaktad,  åsidosatt.

  • hon. det var en hon som slängde av tösen. men du läser in ”han”. Typiskt sexistiskt.

 • Nu säger en tjänsteman som visserligen ändrar sig till halvtio att det är brottsligt att åka tåg utan biljett. Undertecknad hamnade i herrljunga i en värmebölja den 8 juni för två år sen. Det blev tågstopp och man uppmanade folk att åka med till Skövde så där satt vi inklämda allihop som boskap för att komma till en större stad. Nu stod alla tågen på kö till Stockholm från Göteborg. Min dotter minderårig var i Stockholm ensam. Jag väntade två tåg men när det tredje tåget kom.. halvfullt hoppade jag på tågetoch tänkte jag står inte ut att vänta. Mitt *riktiga* tåg dit biljetten hörde var två tåg efter. Dvs jag haqde fått vänta ytterligare några timmar och kommit fram vid tolvtiden på natten.
  Nu började konduktören när jag kom på tåget att upplysa mig om att det jag gjort var mot alla regler i hela Sverige. Han satte sig ner och viskade till mig att han skulle ta kontakt med polisen i Katrineholm för att dom skulle vänta på tåget där och anmäla mig. Han.. tyvärr en ung invandrarman var ytterligt hotfull och skrämmande och jag som varit med om ett tillbud en gång blev iskall och livrädd. Det kändes som jag satt ensam i en öken med en man som kunde döda mig närsomhelst. Jag började gråta. Då sade mannen och det var också väldigt obehagligt. Det här är mot alla regler men JAG  ska acceptera detta för denna gången. Dvs det slutade med att han accepterade att jag åkte med det halvfulla tåget med en massa tomma platser trots att han visste det var tågkö och kaos. All demokrati var ur spel och han personligen accepterade vad jag gjort. Därför skulle han inte polisanmäla. Det betydde att jag var utsatt för en enda persons godtycke och jag skulle tacka honom att han var snäll. Fortfarande när jag åker tåg kan jag känna ångest när jag ser en man i hans ålder och uniform på. Jag skrev till SJ och fick en ursäkt men ingen förklaring inget meddelande om åtgärd ingenting. Detta barn kan vara asylsökande eller papperslöst. Dom har kanske fått order av sina föräldrar att inte säga nånting. En stor rädsla finns bland dessa människor som inte kan språk eller har andra erfarenheter av liv och tillvaro. LYCKA TILL SJ MED HELA FOLKETS JÄRNVÄG

 • Pingback: Säkrast att undvika tågen? | Annarkia()