Befängd rapport om religiöst våld

Religiöst motiverat våld och hatbrott med religiösa motiv är i verkligheten helt obefintliga i Sverige. Jag vet inte vad Institutet Pew är för virrpannor men islamofobiska och antisemitiska hatbrott i Sverige utförs i stort sett enbart av högerextremistiska ateister. Det verkar Pew helt ha missat. Det finns inget religiöst i det alls. Kravallerna i Rosengård var lika lite som de mycket mer omfattande bråken i Göteborgs förorter några kravaller med religiösa motiv eller förtecken.

Det är rent ut sagt korkat av TT och svensk media att publicera sånt nonsens som Pew presenterat (i alla fall vad Sverige anbelangar). Det vore bättre om de faktiskt läste rapporterna från Ungdomsstyrelsen, Brå, Säpo och Forum för Levande Historia. Det ger en sannare bild än vad några förvirrade US-amerikaner nånsin kan ge.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements