Lööf som partiledare i centern vore nog bra

För blir Annie Lööf partiledare i centern finns det ingen som helst anledning att rösta på centern för folk på landsbygden. Det betyder med all sannolikhet att centern åker ur riksdagen eftersom stödet i städerna är minimalt. För med Annie Lööf blir centern ett rent nyliberalt parti utan tanke på det gemensammas bästa, jämlikhet eller människors lika rättigheter. Med en partiledare som ingen kan lita på då hon visat sig backa ur när det gäller (FRA-omröstningen) Ett agerande som tycks vara vanligt i centern faktiskt. Opålitlighet som norm. Så Lööf får gärna bli partiledare i centerpartiet. Då slipper vi dem i riksdagen. Ingen skulle bli ledsen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements
 • Ingenjören

  ”För blir Annie Lööf partiledare i centern finns det ingen som helst anledning att rösta på centern för folk på landsbygden. Det betyder med all sannolikhet att centern åker ur riksdagen eftersom stödet i städerna är minimalt.”

  Jag håller helt med om den analysen. Om man ska ta en bondemetafor kan man säga att Centern har försökt skörda landsbygdens röster de senaste två valen utan att sköta marken. Det går några år, men man kan inte fortsätta hur länge som helst. Nackdelen är att det skulle öppna ny mark för SD att håva in missnöjesröster på landsbygden, ett område där de trots sin retorik har haft svårt att slå sig in.

  • Jag är överens om att nackdelen är att SD kan ta över Centerns röster på landet. Det har hänt i flera småbondeområden redan, Nedre Norrland, Söderåsen/norra Skåne, Västra Västergötland. Kommer att ske i Halland, Bohuslän-Dal-Värmland och längre upp i Norrland också om centern fortsätter på den nyliberala vägen. Enda vettiga alternativet vor om socialdemokraterna eller miljöpartiet kunde utveckla en vettig politik för småjordbruket i Sverige, hållbart jordbruk ekologiskt jordbruk. Med då måste speciellt miljöpartiet göra upp med vegantramset som ideologi (som individuellt livsval är det okej).

   • Ingenjören

    Ja. SDs framgångar på landsbygden kommer inte av att de har en vettig landsbygdspolitik, utan av att ingen annan har det. I Skåne där de lyckats bäst har de lyckats spela på det uråldriga Stockholmshatet, men det kommer bli svårare nu när SD blir allt mer av ett Stockholmsparti. Sossar och Miljöpartister i alla kommuner, skärp till er!

 • Hej!

  Du tycker det vore bra om C försvann för de var för dåliga? Vore det inte trevligare om vänstern vann på egna meriter snarare än att er motståndare är dålig?Om du vinner en fotbollsmatch för att andra laget får en blixt i huvet är det väl inte mycket till vinst?Politik utvecklas allra bäst om alla är så bra som möjligt – även dina motståndare. Det blir dessutom en trevligare ton i debatten.Jag är liberal, men jag tycker det är av stor vikt att vänstern håller höjd och är professionella. Det vinner alla på. Åtminstone i längden.

  • Och? Vad vill du när det gäller centern? Vad tycker du om centern?

   • Jag tycker de flesta partier är dåliga, men det finns sunda korn i de allra flesta partier. Centerpartiet har fler sunda korn än andra. Miljöpartiet har också mycket sunt. Jag delar inte en hel del av deras politiska slutsatser, men att superprofessionella Fridolin numera är språkrör kommer göra den politiska debatten betydligt mer relevant i framtiden. Det är bra./*off topic, borttaget*/ #AS

    • Vad i hela friden finns det som är sunt hos Centerpartiet? Man arbetat hårt för att göra sig av med allt sånt.

 • Pingback: Vänsterpartiets problem | Röda Lidköping()

 • Pingback: Monas projekt kommer inte tillbaka. « essbeck()

 • Pingback: Jämt mellan blocken i första Sifo-undersökningen efter sommaren | Svensson()