Nordea – en sån skitbank

Jag har Nordea för mitt företag. Det är många som har det eftersom många har plusgiro. Jag har en gammal dosa för att logga in på banken. Dosan har nu slutat fungera. Jag gick till banken för att få en ny dosa. Det gick att få en dosa. Inga problem.

Men det visade sig att mitt gamla kort inte fungerade till den nya dosan utan man måste ha ett nytt kort. Ett nytt kort kunde jag inte få på bankkontoret (förresten ett sånt där värdelöst kontantfritt kontor) utan för att få det måste jag ringa (med telefon) ett speciellt nummer där jag fick sitta i telefonkö en stund. Efter ett tag fick jag tag på en snubbe som sa att jag måste skicka in papper om ändring för teckning av kontot.

Visserligen ville jag inte ändra nåt utan bara att banken ersatte min gamla trasiga dosa med en ny hel. Men jag gick med på det ändå. Återstod så ett problem. Jag hade räkningar att betala för företaget och räkningar att betala för mig själv. Alla pengar jag hade fanns på företagets konto (det är ett aktiebolag, kan vara bra att veta) så jag behövde pengarna. Jag gick ner till Nordeas kontor i Nordstan för att försöka ta ut kontanterna. Det tog en timma innan jag var framme i en kassa. Jag kunde betala räkningar och överföra pengar till privata konton osv.

Jag fick hem pappren, skrev på pappren och skickade in det som banken ville ha. Nån månad senare, mitt i sommaren fick jag besked av banken att man inte kunde ge mig nån ny dosa då alla i styrelsen måste skriva på. Jag är VD och ensam ägare i företaget så jag tycket det var konstigt.

Visst kan jag låt mina syskon som sitter i styrelsen (en ren pappersgrej) skriva på, men varför kan jag inte bara få en ny dosa, det är ju inget som ska ändras. Det är ju en söndrig dosa som ska ersättas. Det tycker man inte skulle vara mitt problem utan bankens. Varför kan jag inte få en dosa när jag faktisk kan ta ut alla pengar kontant? Det förefaller mig helt orimligt. Kontentan av det hela är på något sätt att Nordea har snott mina pengar (egentligen inte då jag ju kan ta ut dem kontant från företagets konto). Men banken förvägrar mig möjligheter att ta ut lön och betala mina räkningar på ett vettigt, säkert och normalt sätt.  Hjälpsamma har de inte heller varit utan faktiskt direkt ovänliga och ohjälpsamma.

De hävdade också att de skickat nya papper för att jag skulle kunna skriva på. Nu när ledigheter och sådant är över ska jag byta till Handelsbanken och bankgiro. Handelsbanken har ett kontor alldeles nära där jag bor. På det kontoret kan man gå ner och prata med folk samt genomförbara de bankaffärer man vill. Det går att sätt in kontanter. Ta ut kontanter behöver man ju i stort sett aldrig göra, det finns ju automater till sånt (även där sticker Nordea ut, deras uttagsautomater är ju stenålders och knappt fungerande). Förutom när plusgirodosan går sönder då. Förutom på Nordea som knappt har några kontor där man kan ta ut kontanter.

Nordeaskitbanken. Resultatet av en eller ett par värdelösa privatiseringar. Som vanligt alltså. Privatiseringar är skit (ja jag vet att Nordea är delvis statligt).

Jag är inte ett dugg förvånad över att personalen på Nordea får ta emot hot. Det är en bank där man inte får nån service, där man inte får nån hjälp och som inte har några ordentliga bankkontor nånstans. Det är klart folk blir förbannade.

Intressant?
Borgarmedia: VA,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements