Släpp alla fria – Säpo har klantat sig igen

Av de fyra personer som under buller och bång greps natten mellan lördag och söndag som misstänkta för förberedelse till terroristbrott har en släppts fri det inte fanns tillräckliga skäl för häktning. Tre har blivit häktade, men inte för förberedelse till terroristbrott utan för förberedelse till mord. En av försvarsadvokaterna menar att det på sin höjd kan röra sig om ett bötesbrott och att ingen därför borde vara häktad:

En 25-årig man häktades i dag vid 15-tiden. Eva Henriksson, advokat, kommenterar häktningen.

– Det här är inte mer ett bötesbrott. Men i övrigt har jag svårt att kommentera på grund av sekretessen, säger hon.

Personligen misstänker jag att alla så småningom kommer att släppas. Det handlar säkerligen inte om något allvarligt brott om det ens handlar om att något brott alls. Inte en tillstymmelse till belägg för att nåt brottsligt har förekommit har presenterats av åklagare eller Säpo. Allt är hemligstämplat. Jag skulle tipp på att Säpo gjort bort sig ordentligt. Igen. Förmodligen vore det bästa att släppa samtliga misstänkta fria och släppa på förundersökningssekretessen. Sen är det dags att börja fundera på att åtgärda säkerhetspolisen och dess bristande verklighetskontakt. Vi kan inte ha en säkerhetspolis som ser terrorister i varje hörn. Det är i längden farligare än terrorister.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements