Barnamorden i Sigtuna – mamman erkänner – nekad försörjning

Mamman till de två mördade barnen i Sigtuna har erkänt att hon mördade barnen. Det är väl vad all redan tidigare misstänkt, men nu när hon erkänt så bekräftas det oerhört tragiska med morden i Sigtuna. Två små barn ska inte bli mördade på detta vis. Och hur dåligt måste inte mamman ha mått innan hon dödade dem. För att inte säga nu efteråt. Det hela är fruktansvärt, tragiskt och obegripligt. Hemskt. Vad kan driva en förälder till något sådant otänkbart. Obegripligt, och obegripligt tragiskt.

Eller kanske inte ändå. För det verkar som om mamman drivits till vansinne av myndigheterna. I sin iver att spara pengar, i sin vana att behandla folk som skit har hon nekats möjligheter att försörja sig och att ge barnen det som de behöver. Så kanske är morden faktiskt den yttersta konsekvensen av borgarregeringens omänskliga och inhumana politik. Det grö det hela ännu värre, ännu mer tragiskt, ännu mer fruktansvärt. För då är vi alla på något sätt skyldiga, i alla fall alla de som röstat fram den nuvarande regeringen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Mja, mja…att dra denna sortens slutsatser baserat på en individs handlingar känns lite för enkelt. Jag för min del ser det som att en psykiskt sjuk människa kunde inte hantera verkligheten. Psyksjuka och deras handlingar blir man inte av med genom att höja socialbidragen.
  Men sen är det ju så att både du och jag spekulerar utefter våra egna övertygelser och anpassar vår syn på saker och ting efter dem. Fakta är ju att vi bara vet vad tidningarna skriver, inte fakta.

  • Självklrat är det så. Jag drog förstås ganska långt på detta, kanske lite väl långtgående slutsatser om jag ska vara ärlig, och utgick främst från artikeln på SVT:s hemsida. Vi är helt överens om att man inte kan bota psyksjuka genom att höja socialbidragen. Däremot kan man kanske förhindra att sjukdom får allvarliga konsekvenser genom rätt åtgärder i rätt tid.

  • Samtidigt är det så att stress förvärrar en psykisk sjukdom. Att psykologer ger rådet till psykiskt sjuka att undvika stress. På vilket sätt är det att undvika stress att nekas försörjning?

   • Kommunen menar att hon int nekats, utan misslyckats med att söka. Tyder på en viss cynism hos kommunen tycker jag.

 • Ja det är inte klokt, en barnamördare som alla verkar försvara och skyller regeringen, eller varför inte på kommunen.
  En kvinna kan uppenbarligen aldrig själv vara orsaken till sitt handlande.

  Och Anders_S, vem är det som är cynisk egentligen, du eller kommunen?
  Sjuka antagande uppmålade till något det inte är innan man vet ens lite fakta, ja det går snabbt utför för vänstern och feministerna.

  • Du verkar ha svårt att begripa skillnaden mellan att förstå något och försvara något.

   Jag försvarar inte på något sätt kvinnans agerande, däremot vill jag gärna försöka förstå vad som fått henne att göra detta vansinniga. Att förstå är viktigt. Då kan man försöka se till att sådant här inte händer i framtiden.

   Det är skillnad på skuld och snavar. Kvinnan har både skuld och snavar för det hon gjort. men även andra kan vara delvis ansvariga för det som hänt, däremot inte alls skyldiga till mord.

 • Pingback: När barn mördas brukar den skyldige vara en när anhörig | Svensson()