Kaffe ger lycka

Det är enligt tidningarna nu bevisat att kaffe gör människor lyckliga. Det är en studie som gjorts på Harvard som av media uppges visa att kaffe motverkar depressioner. Dvs vad som visas i studien är, om jag förstått rätt, att folk som dricker kaffe inte får depressioner i samma utsträckning som de som inte gör det. Något som ju faktiskt inte behöver betyda att det är kaffedrickandet i sig som gör folk mindre deprimerade. Det är kanske själva det sociala umgänget som kaffedrickande innebär som är den egentliga orsaken. Men troligtvis så har ju det beroendeframkallande giftet koffein också nån positiv effekt, förutom att det är uppiggande då.

Kaffe har också visat sig vara bra för att förebygga prostatacancer och bröstcancer. I motsats till värktabletter är alltså kaffe bevisat bra mot cancer. Så det finns stor anledning att fortsätta konsumera kaffe alltså. Man blir inte deprimerad, minskar risken för de vanligaste formerna av cancer. Dessutom är det ju gott och dessutom dricker man ofta kaffe i trevligt sällskap. Många vettiga och bra anledningar att fortsätta droga sig alltså.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements