Rasisterna i SD och deras islamofobi

Tidningen Expo har gjort en rapport om de islamofoba miljöerna i Sverige. Tidningen använder dock ordet antimuslimska miljön  istället för islamofoba miljön på ett sätt med är i enlighet med bruket av uttrycket antisemitism för judehat. Uttrycket islamofobi är istället i enlighet med uttrycket homofobi. Centrala i den svenska islamofobiska miljön anses fler sverigedemokratiska politiker liksom Sverigedemokraterna själva vara.

Grundtankarna i den islamofobiska idévärlden uttrycks så här av Expo:

Europa ockuperas av muslimer. De anses utgöra en “demografisk bomb” genom anhöriginvandring och barnafödande. Sakta blir de i majoritet medan Europas regeringar väljer att blunda. Snart skapas Eurabia – ett arabiskt Europa.

Sådana idéer cirkulerar sedan länge på svenska och utländska bloggar. Idéerna kunde ha avfärdats som tokigheter om det inte vore för deras genomslag. Faktum är att samma tankegods delas av Sverigedemokraterna som sitter i Sveriges riksdag.

Tankarna marknadsförs även av riksdagsledamöter, författare och antimuslimska opinionsbildare i andra delar av världen. Men värst av allt – samma tankegods motiverade Anders Behring Breivik när han utförde sitt terrordåd.

Idéerna har påfallande likheter med det konspirativa tänkandet inom vit maktrörelsen. Men i vit makt-propagandan är muslimer snarare ett verktyg för en judisk världskonspiration som i lönndom styr västvärldens regeringar. Målet är att förinta den “vita rasen”. Lösningen enligt delar av vit makt-rörelsen är en väpnad konflikt mot den judiska konspirationen.

Hos den antimuslimska miljön är våldet generellt inte lika närvarande som hos vit makt-rörelsen, men återfinns till viss del i det granskade materialet. Idéer om en pågående muslimsk ockupation medan makthavarna passivt ser på, utgör en grogrund för våldsromantiska och våldsförhärligande föreställningar.

I det granskade materialet förekommer hotfulla kommentarer och blogginlägg som uppmanar till att döda muslimer och avrätta islamvänliga journalister med nackskott.

Idéerna och tankegångarna inspirerar dock inte bara terrorister som Anders Behring Breivik utan även till våldsdåd av annan karaktär som Peter Mangs mord och mordförsök på invandrare i Malmö och ett par knivskärningar i Västerås nyligen. I det senare fallet har dessutom gärningsmännen uttryckt sympati för Ander Behring Breivik och hans idéer. Något som också den sverigedemokratiske politikern Erik Hellsborn gjort. Expo tar upp några andra exempel från Facebook-gruppen Swedish Defence League:

”Han är en produkt av dagens samhälle. struntar man i vad folk tycker och tänker och fullständigt skiter i att lyssna, så dyker det upp en sån här figur förr eller senare. Tragiskt att somliga inte lärt sig ett jävla dugg…”

andra går steget längre:

”Det hela må vara hemskt. men glöm inte att dom döda inte var oskyldiga. Norska ssu är precis som ssu här. landsförrädare och islamvänliga.Det var helt enkelt en politiskt motiverad attack för folk och nation, och för framtiden. Allt För Folket!!”

Från SD-politikern Kent Ekeroths blogg citeras följande kommentar:

”den enda självklara följden av dessa tendenser med invandrare, blir på lång sikt användande av dödligt våld mot alla invandrare särskilt muhammedaner, eller inbördeskrig mellan gamla nordbor och nya invandrare , det är inte frågan om om utan när”

Just Kent Ekeroth som nämns ovan pekas av Expo en av de viktigaste personerna i den islamofoba miljön. Även hans Ted Ekeroth nämns. Kent Ekeroths blogg och hans stöd till sajter som Politiskt Inkorrekt innebär att han aktivt underblåser de uppfattningar som är den del av den bakgrund som skapade terroristen Anders Behring Breivik. Kent Ekeroth är en anhängare av Eurabiateorierna. En annan person i Norden som pekas ut är dansken Lars Hedegaard:

Historikern, författaren, journalisten och numera Dansk Folkeparti-politikern Lars Hedegaard är president för tryckfrihetssällskapet som grundades 2005. Sällskapet bildades i kölvattnet av jyllands-postens muhammedkarikatyrer. I nätverket samlas bloggare, opinionsbildare och politiker från flera länder. En av dem är ledaren för holländska frihetspartiet, Geert Wilders.

Läs också: Fra revolutionær socialist til reaktionær fremmedhaderLars Hedegaard gør hele venstrefløjen til sympatisører af Blekingegadebanden,

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Borgarmedia: SVD, GP, HD1, 2, BT1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Hampus Eckerman

    Rapporten var i taffligaste laget, kändes mest som om någon suttit och slösurfat på nätet lite grand. Inte ett ord om de islamofober som rör sig i mer etablerade kretsar, som t.ex Per Gudmundsson eller Thomas Nydahl. Ingenting om pengaspåret, dvs de som sponsrar de främsta namnen inom islamofobin, typ Koch-bröderna. MEMRI och Site-institute som med medvetet manipulerade översättningar och falska terroristvideos kraftigt stärker islamofobin nämns inte alls.

    Inte mycket att hänga i en julgran, känns inte som om författarna tagit islamofobin särskilt seriöst. Bäst att läsa om Andreas Malms eller Matthias Gardells böcker då.

    • Jag kan hålla med dig. Man undviker att kritisera de ”rumsrena” islamofoberna som exempelvis Gudmundson osv.