Automatvapen hittade i lägenhet i Backa

Inte precis nu, utan i somras, hittades en vapengömma hemma hos en tobakshandlare i Backa. Vid en husrannsakan hittades fyra automatkarbiner (Kalasjnikovs) och två handgranater. Enligt åtalet som nu väcks förvarade handlaren vapnen för en kompis som också är åtalad för vapenbrott. Denne vän är den som åklagare och polis tror är den egentlige innehavaren av vapnen som förvarades hos tobakshandlaren då de två ansåg detta säkrare. Den 28-årige tobakshandlaren är nämligen inte dömd för brott tidigare vilket den ett år yngre mannen är.

Ärendet ger också en inblick i hur oseriös vaktbranschen och också krogbranschen ofta är då den 27-årige mannen som dömts för ett rån med hjälp av pistol omedelbart efter frisläppandet från fängelse fick arbete som vaktchef på en krog i Vasastan. De två männen är bundna till vapnen genom att polisen haft telefonavlyssning på dem. Det verkar inte som om de två personerna är knutna till nåt kriminellt nätverk i Göteborg men det har den 34-årieg man som slogs och var stökig på en krog på Hisingen i juli.Denne man är häktad för ett annat brott sen september med har nu också åtalats för hot mot tjänsteman i samband med fyllebråket på krogen i somras.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements