Polisingripande mot Wall Street-protesterna

Igår ingrep polisen mot Wall Street-protesterna i New York. Man grep över 700 personer enligt New York Times. De greps då de demonstrerade på Brooklynbron:

En grupp som brutit sig ur ett demonstrationståg på brons trottoar tänkte utan tillstånd marschera på körbanorna under lördagseftermiddagen, sade polis och ögonvittnen.

– Demonstranter som använde Brooklynbrons gångbana greps inte, sade New Yorkpolisens talesperson Paul J. Browne till New York Times.

– De som gick ut i körbanan och förhindrade fordonstrafiken greps, tillägger han.

Många demonstranter har en annan uppfattning, och hävdar att polisen gett dem klartecken och även hjälpt till att eskortera dem över bron, bara för att lättare kunna omringa demonstranterna.

– Poliserna såg på och gjorde ingenting, de verkade guida oss ut i körbanan, säger Jesse A. Myersson, pressansvarig för Occupy Wall Street, till New York Times.

Rörelsen Occupy Wall Street protesterar för andra veckan mot krisstöd som räddade banker 2008, utmätningar och hög arbetslöshet.

Protesterna mot kapitalismen, nyliberalismen, nedskärningar och liknande fortsätter. I väst, som i USA, Grekland och i Spanien såväl som i den arabiska delen av världen som i Egypten, Jemen, Libyen och Syrien. I dessa länder är det dock framförallt också en kamp för demokrati.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements