Red Devils MC på väg bort från Göteborg

Förr hade Red Devils MC en lokal i industriområdet Grimmered ute i Frölunda. För ett antal år sen blev den gamla mc-klubben Mandroms MC ihopslagen med/övertagen av Red Devils MC och det Hells Angels-anknutna gänget flyttade in i Mandroms klubbhus i Utby 2009 eller 2010. Ett hus som Mandroms MC hyrt sen 1970-talet. Att Red Devils skulle ha tagit över Mandroms MC har dock förnekats av företrädare för Mandroms MC, men det mesta tyder på att så har skett. Eventuellt är det bara huset man tagit över. Nu är Göteborgs kommun i full färd med att vräka Red Devils MC från huset. Klubben har i det läget försökt hitta ett nytt hus i Kungälvs kommun, men inte lyckats med det ännu.

Samtidigt har Red Devils MC andra problem, en ledande person i klubben, en 43-åring har gripits och häktats för grovt narkotikabrott:

43-åringen, som är fullvärdig medlem i mc-klubben, greps i sin bil vid lunchtid i fredags. Eftersom han hade kokain på sig, gjordes ytterligare husrannsakan.

– Vi hittade knark på flera olika ställen som tillhörde honom. Mängden är såpass stor att vi misstänker att det rört sig om ett parti som skulle ut till försäljning, säger kommissarie Håkan Börjesson på länskriminalens narkotikarotel.

[…]

Enligt vad GP erfar är mängden narkotika som hittats hos Red Devilsmannen långt över gränsen för grovt narkotikabrott, vilken går vid 50 gram för kokain.

Bland beslagen som gjordes i samband med razzian mot 43-åringen märks två vapen (som han hade licens för) samt en del stöldgods.

Red Devisl MC är en supporterklubb till Hells Angels MC. Förutom Red Devils MC finns i Göteborg tre stycken Hells Angels-avdelningar (chapters) och två stycken avdelningar av supportergruppen Red & White Crew.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Perry Neum

    Red Devils? Sossar och vänsterpartister? 🙂