Dramatiskt i Kareby – brinnande tankbil

På motorvägen norrut från Göteborg genom Bohuslän i höjd med Kareby är det just nu dramatiskt värre. En tankbil brinner och all trafik E6 har därför stoppats i bägge riktningar. Tankbilen ska ha exploderat och börjat brinna. Orsaken till explosionen är oklar. Senast något liknade hände var det på E6 i Halland. Den gången blev en bro förstörs och motorvägen var avstängd i många veckor. Så kommer det inte att bli här då olyckan i detta fall inträffat på en vanlig motorvägssträcka utan några strukturer som kan bli förstörda.

Jag har själv varit med om en liknande händelse söder om Belgrad i Jugoslavien nån gång på 1970-talet. Då kom jag förbi strax efter att tankbilen exploderat på motorvägen. Det var på natten och det hela var klart obehagligt och skrämmande.

Uppdatering 10:26: Olyckan tycks ha orsakats av en krock mellan en lastbil och en tankbil. Föraren i lastbilen är förd till sjukhus, men ingenting är känt om föraren i tankbilen. Sannolikt är väl denne död. Släckningsarbetet är svårt på grund av mycket stark hetta.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements