Sexpolisen i Göteborg dömd

Den gränspolis i Göteborg som erbjudit hjälp i asylärenden mot att asylsökande kvinnor ställde upp på sex med honom har dömts för tjänstfel, sexuellt ofredande och stämpling till narkotikabrott:

Enligt kvinnorna handlade det om sexuellt umgänge i utbyte mot generösare behandling av deras ärenden. Den ena kvinnan beordrades dessutom att fixa fram 100 gram amfetamin till polisinspektören.

Det krävdes mycket mod för att våga anmäla polisen, och dessutom samla avgörande bevisning mot honom:

– Ja, vem skulle annars tro på oss? Det spelar ingen roll om det är hundra av oss som hört samma sak. Vi bor i fel områden, vi är fel typ av människor, säger ett av offren, en 35-årig flerbarnsmamma från det forna Sovjetunionen.

”Jag är så kåt. Är du?”, står det i ett sms som gränspolisen skickat till kvinnan.

Den andra målsäganden är en utvisningshotad 31-årig kvinna, från en delrepublik sydvästra Ryssland, som berättat en liknande historia.

Kvinnans transport till Kaukasien kunde förhalas i uppemot två år – under förutsättning att hon accepterade att ha samlag med polisinspektören vid minst två tillfällen.

Polismannen har dömts till dagsböter och till att betala skadestånd till den ena kvinnan. Han är idag i mycket dåligt psykiskt skick. Han lider av de psykiska skador han fått vid tjänstgöring på Balkan och har haft problem med narkotikamissbruk. Mannen har fått sluta som polis.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements