Skenande spårvagn – förra gången det hände dog en massa folk

En spårvagn skenade i Angered igår, Det var också vad som händer i Guldheden för många år sen, 1992. Kanske inte exakt samma grej, men liknande. Då var det så att man faktiskt kopplade ur bromsarna manuellt för att kunna backa vagnen om jag minns rätt. Men något gick rejält fel och vagnen skenade hela vägen ner till vasaplatsen där den spårade ur, krossade väntkurer och dödade 13 personer. Det var en spårvagn av samma typ som den som igår skenade i Storås i Angered.

Denna gång var det en beskedlig backe, men om vagnen skenat genom tunneln i Hammarkullen och ner mot Hjällbo och Lärjeholm hade en ny katastrof kunnat inträffa. Spårvägen påstår att ingen kopplat ur bromsarna manuellt denna gång, men att vagnen ändås inte gick att stoppa.Enligt GP igår var det dock en reparatör på platsen som gjorde nåt med vagnen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements