Advokat anhållen för övergrepp i rättssak

Sedan i söndags sitter en erfaren göteborgsadvokat anhållen för övergrepp i rättssak. Han ska i samband med en rättegång i fredags ha hotat vittnen:

Han ska bland annat ha riktat hotfulla gester och även verbalt hotat de två vittnena utanför rättssalen i en paus.

Brottsrubriceringen ska enligt vad GP erfar vara övergrepp i rättssak, ett brott som kan ge böter eller fängelse i högst sex månader om brottet anses som ringa. Bedöms det däremot som grovt är straffet fängelse i lägst två och högst åtta år.

Göteborgspolisen bekräftade i på måndagskvällen att en advokat misstänks för brott.

– De uppgifter vi har är att det sitter en advokat anhållen. Alla frågor i ärendet ska hänvisas till åklagare Alexander Kronenberg, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson som inte fått mer information i ärendet.

Det är ovanligt att advokater sitter anhållna för allvarliga brott av denna typ och det hela är uppseendeväckande må jag säga. Advokater måste vara proffessionella och laglydiga för att rättssystemet ska kunna fungera.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements