När barn mördas brukar den skyldige vara en nära anhörig

När små barn mördas brukar den skyldige i stort sett alltid vara en nära anhörig, oftast någon av föräldrarna. Bakom barnamorden finns det då ofta mycket tragik och besvärliga familjeförhållanden, som exempelvis i det oerhört tragiska dubbelmordet på två barn i Sigtuna. Om mordet 4-åringen i Ljungby är utfört av en nära anhörig är i nuläget mycket osäkert. Det brukar visserligen vara men det är naturligtvis inte alltid så. I Ljungby finns ännu ingen misstanke mot någon person.

Det faktum att familjen varit föremål för en utredning om tvångsomhändertagande av barnen (eventuellt bara 4-åringen) på grund av misstänkta missförhållanden i familjen är dock en indikation på att det även i detta fall kan handla om att den skyldige till mordet är en nära anhörig. Om det är så är det hela naturligtvis djupt tragiskt. Dessutom ett uppenbart misslyckande för samhället och socialtjänsten i Ljungby.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Hej,
  som vanligt tycker jag trots att jag är moderat att du har en förmåga att sätta fingret på problemet eller den händelse som är uppe på tapeten. Bra jobbat.

  Vi drar långt ifrån alltid samma slutsats av det som läggs på bordet, men fler gånger än inte hoppas jag inte är ett dåligt betyg.

  En sak slår mig i det aktuella fallet. Det talas mycket om bråk med andra barn. Samtidigt så går det flera timmar innan efterlysning och sökning sker. Även om det är en mycket trasig familj verkar det för mig lite konstigt. Hoppas bara inte det är ett annat barn….

  • De slutsatser mand rar beror ju på hur man ser på samhället, hur man vill ha det. De varierar därmed med politisk åsikt. vad som är rätt eller fel vet man aldrig förrän efteråt så att säga.

   Det värsta är att jag tror det är ett annat barn, ett storasyskon kanske, som orsakat dödsfallet.