Rånmordet i Långared – två gripna

Polisen anser i nuläget att dubbelmordet i Långared norr om Alingsås handlar om ett rånmord. Det följer mönstret för den typen av mord och saker ska ha försvunnit från det äldre parets hem. Rånmord av denna typ är ovanligt, de de senaste 20 åren har det varit mellan 1 och 2 sådana mord per år. Totala antalet mord i Sverige har under samma tid varit mellan 90 och 100 stycken per år.

I stort sett alla rånmord av samma typ som dubbelmordet i Långared klaras upp. Detta eftersom det nästan alltid  finns någon typ av koppling mellan mördarna och de mördade. Undantaget som bekräftar reglerna är ett ouppklarat rånmord på ett äldre par i Brattås utanför Härnösand år 2005. Ett dubbelmord som uppvisar stora likheter med dubbelmordet i Långared.

Två personer anhölls först i sin frånvaro och greps senare i går kväll för dubbelmordet i Långared och mycket tyder väl därför på att även detta mord kommer att klaras upp i likhet med de flesta mord av denna typ. Trots att det i detta fall enligt polisen inte finns någon koppling mellan de misstänkta och de mördade.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements