USA lämnar Irak?

USA har låtit meddela att man vid årsskiftet ska lämna Irak fullständigt. Militärt menar man då förstås. Inte ekonomiskt. Alla kvarvarande trupper ska då vara borta. Vi får väl se hur det går med det.

Tidigare har planen varit att en mindre grupp US-amerikanska soldater skulle stanna för att utbilda irakisk militär men Irak och USA har inte kunnat komma överens om villkoren för det. Därför har Obama nu meddelat att USA ska dra tillbaka sina kvarvarande 39 000 soldater innan årsskiftet. Men kanske det ändå blir så i slutändan att en del US-amerikanska trupper blir kvar. Det skulle i alla fall inte förvåna mig.

Med tanke på att Natos insats i Libyen nu avslutas, att USA meddelat att trupperna i Irak ska dras bort så väntar vi bara på att alla militära ockupationstrupper i Afghanistan också tas hem till de länder de kommer ifrån.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • Nej, alla trupper ska inte bort. Ungefär 5000 legosoldater ska ha fortsatt närvaro tillsammans med 15 000 personer i stödpersonal.

    • Det var väl det jag misstänkte.