Har Viktor Muller begått brott?

Viktor Muller och hans långivare  och finansiär Vladimir Antonov har på en mängd sätt tömt Saab  pengar. Pengar som kommer från banklån, garantier från stater och bidrag. I slutändan är det vi skattebetalare som får stå för notan när lurendrejaren Viktor Muller har berikat sig själv och när fifflaren Vladimir Antonov inkasserat räntor på lån.

Sådant agerande brukar de rika sköta på lagligt vis med hjälp av skatteparadis och lagstiftning som är gynnsam för kapitalister och rika. Men nu verkar det som om Viktor Muller ändå kan ha begått brott när han berikat sig själv på skattebetalares, arbetares, långivares och underleverantörers bekostnad.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • Pingback: Fickpengar för brittiska toppchefer()

  • Du får mer rätt för varje dag som går, när den här Saab-såpan segar sig fram. Om Muller dessutom får massa pengar från de kinesiska bolagen när de nu köpt hela Saab, så kan han smita från det sjunkande skeppet med fickorna sprängdfyllda. 

    • Jag känner mig lite trött på Saab. Jag har från början hävdat att MUller/Antonov skulle äga Saab i tre år. Att syftet var att tjäna pengar tills äga själva, inte att tillverka bilar. Dessutom så kan ett annat syfte vara att tvätta pengar. Lån och räntor är ett sätt man kan göra det på.

      Av allt att döma verkar det som om jag haft rätt hela vägen.

  • Pingback: Farligt att skriva om brottslighet i överklassen | Svensson()