Fängelsestraff i ekobrottshärva men Tjock-Steffe frikänd

Del 22 av 27 i serien Maffia och företagande

Huvudmannen i en stor ekobrottshärva, lerumsföretagaren Ulf Peder Rosth, dömdes för grovt bedrägeri, försök därtill samt för grovt bokförings- och skattebrott till fängelse i tre år. Av totalt 12 åtalade är det bara 4 stycken som dömts till fängelse och ytterligare 5 har fått villkorliga domar eller böter. Stefan Eriksson (Tjock-Steffe) frikändes från inblandning i härvan:

Hälften av de involverade individerna hör hemma i Göteborgstrakten, hälften i Uppsala-Stockholm.

En 57-årig man, som uppges ha fungerat som länk mellan de olika grupperna, fick i går påbackning med fyra månader. Han avtjänar redan, sen i maj 2010, ett tre­årigt fängelsestraff.

Han har genom åren ingått i diverse ekonomisk brottslighet med kopplingar till kriminella gäng.

Den 49-årige man som kallas Tjock-Steffe, och som har en bakgrund som påstådd ledare för Uppsalamaffian, ställdes inför rätta för sex grova bedrägerier. Inget av dessa har, enligt rätten, bevisats.

Inte heller hans närmaste man, en 41-åring fram till nyligen stod på rikspolisstyrelsens Ikaros-lista över särskilt eftersökta brottslingar, fälldes.

I inledningsskedet var också ett par män med anknytning till Hells Angels misstänkta för brott men de åtalades aldrig. De hade arbetat svart åt Rosth och misstänktes ha skött personalrekryteringen åt denne. Något sådant kunde inte bevisas och det blev inget åtal mot dem.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Series Navigation<< IFK Göteborg, Prioritet Finans och penningtvättRazzia mot Hells Angels i Värmland >>
Advertisements