Våldsamma vakter inför rätta

De vakter som stulit från, rånat och misshandlat besökarenattklubbarna Nivå och Push i Göteborg ska idag stå inför rätten. Rättegången mot 12 stycken vakter som var anställda i vaktbolaget Bevakningskompaniet inleds vid niotiden i Göteborgs tingsrätt idag.

Samtidigt som utredningen mot vakterna pågått har det också gjorts en utredning om det begåtts något tjänstefel vid göteborgspolisen eftersom utredningen fördröjdes i minst ett år. Inte helt oväntat har denna utredning kommit fram till att inga fel begåtts. Utredningar av misstänkta brott inom polisen görs dock på ett sådant sätt att ingen kan ta dem på allvar. De utreds nämligen rent praktiskt av kollegor till de poliser som är misstänkta för brott.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements