Jag vet inte om någon förtjänar PR-stöd

Del 33 av 33 i serien Assangeaffären

Assangeaffären

Men jag kan inte se varför någon inte skulle få använda det om den vill. Inte på något ätt begriper jag varför man skulle bojkotta Julian Assange från pr-konsulternas sida. Han är inte ens misstänkt för ett brott, han är inte dömd och eventuellt inte skyldig till nåt brott. Hur det blir i slutändan vet vi inte. Frikänns han i rätten så är han antingen helt oskyldig eller så har det inte gått att bevisa att han begått nåt brott och då ska han betraktas som oskyldig till brott oavsett vad han i verkligheten faktiskt gjort.

Oavsett vilket, oavsett om han är skyldig eller oskyldig, om han blir dömd eller frikänd, om han är en skitstövel eller inte så får han väl använda sina pengar hur han vill. Om han vill köpa en pr-konsult för sina pengar så är det upp till honom. Kanske kan han behöva det då hans kännedom om svensk kultur och svenska uppförandekoder verkar minimala. Fast det kanske dröjer tills han behöver hjälpen från nån pr-konsult då han har överklagat utlämningsbeslutet igen.

Sen är det ju upp till varje pr-konsult att välja om de vill ha Julian Assange som klient eller inte. Men jag kan inte se nåt principiellt problem med det hela.

Naturligtvis blir det dock en orättvisa i att Julian Assange har råd att anlita pr-konsult medan kvinnorna troligen inte har det. Pr-konsulter i sig tycker jag också är ett problem. Men de två frågeställningarna handlar om en annan och större diskussion, den om jämlikhet, jämställdhet och klass. Det finns mycket som inte är rätt och riktigt i det här samhället.

Intressant?
Bloggat: Promemorian,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Julian Assange utlämnas till Sverige
Advertisements
 • Problemet är han valt spionsossen Ullman. Att hyra en PR-man som väcker hat och avsky känns inte så strategiskt.

  • Nej, det verkar onekligen lite misslyckat.

  • Ullman väcker väl mest hat och avsky hos dem som har något att frukta av hans insyn och kunskap om socialdemokratins olika kotterier. Dessa (s)-nätverk dyker ju upp om och om igen i Assange-härvan.

   • Hans ”insyn”? Dumheter. Vad Ullman är känd för är förtalskampanjer och direkt spionage på misshagliga rapporter. Sånt torde alla känna avsky för, eller hur?

    Och nej, det har inte dykt upp några ”nätverk” i Assange-härvan. Om du inte har en konspirationsteori om att Ullman skulle samarbeta med Borgström.

 • Anonym

  Målsägarbiträdet Claes Borgström agerar som deras PR-konsult på skattebetalarnas bekostnad sedan ett år tillbaka

 • Anonym

  Assange är väl snarast i opinionsmässigt underläge i Sverige. Kvinnorna har haft stöd av hela massmediaeliten i Stockholm, av konstruerade ”prata om det” – kampanjer, av Reinfeldt som uttalat sig i strid med grundlagen, av Guillou som angripit honom på ett ärerörigt sätt m.m. Om någon behöver assistans i den fientliga svenska miljön är det Assange!

  • Det kan du ha rätt i. Vi kan konstatera att ingen ännu vet om han är skyldig till nånting. Efter förhör i Sverige kan han ju mycket väl bli frisläppt.

  • Assange har betett sig som en idiot. Kalla Sverige för Saudiarabien (med dess prygelstraff, förbud för kvinnor att köra bil, etc) och sen likna det med Israel (en rasistisk ockupationsmakt).

   Sånt får man inte direkt något stöd för.

 • Anonym

  @ Hampus: Assange lär ha kallat Sverige för FEMINISMENS Saudiarabien. Det är inte riktigt samma sak. Han ansåg sig oskyldigt drabbad, och i det läge han befann sig kan det vara lätt att ta till överord. För ett år sedan var Assange ett jagat villebråd med uttalade mordhot hängande över sig.
  Idag är både han och Wikileaks oskadliggjorda av amerikansk ekonomisk blockad, tvivelaktiga sexanklagelser, märkliga svenska rättsliga turer och medial smutskastning i skön förening.
  Inte konstigt att han fått vissa paranoida drag.