Slussen – ett skitfult blåshål – riv skiten och bygg nytt

Slussen är en av Stockholms absolut otrivsammaste platser. Läskiga, mörka och otrivsamma tunnlar, ett öde och blåsigt  torg framför ingången till tunnelbanan. Och nere på kajen under är det ännu läskigare. Det är en plats för läskiga mordhistorier och skräckfilmer. Det hela är funkisfult, faktiskt något av det vidrigaste i funkisväg Sverige kan erbjuda. Och funkis är rent allmänt fult. Slussen är fult, blåsigt, otryggt och obehagligt. För mig är det obegripligt att någon kan anse att Slussen är nåt att bevara. Det enda barmhärtiga och vettiga vore att riva hela skiten och bygga nytt.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Hagwall, Klamberg,
Borgarmedia: DN1, 2, 3, SVD1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Medhåll. Bort med skiten! Fast jag gillar inte lösningen de vill bygga istället.

  • Nej, där anser ju du och många andra att det finns problem. Jag är ju som vi tidigare diskuterat inte lika tveksam till det som de vill bygga (fast jag gillar inte glashus). Men det finns säkerligen bra lösningar. Även om alla kanske inte gillar dem.

   • Framförallt känns det så j-kla 1900-tal att peta ner människor under mark och låta bilarna åka ovanför. Självklart borde det vara tvärtom! Och Stockholm skulle må bra av färre gallerior. De leder ändå bara till likriktning.

    • Ja, om trafiken har du delvis rätt och om gallerior har du rätt. De sistnämnda brukar inte direkt gynna småföretag och mångfald bland butiker. När det gäller trafiken så är det trevligare om människor och bilar blandas på samma nivå. Då känns det oftast tryggare och mer levande. Det finns problem med det också (olyckor exempelvis).

 • JK

  En av dom få gångerna jag håller med dig. Man skulle rivit eländet för länge sen. 
  Den håller ju knappt ihop idag och vem bryr sig om fula urinstinkande gånger?

  Folk som väntar på bussar under slussen riskerar att få fallande cement i skallen 🙂
  Riv, bygg om och se till att bygga så den håller för hur trafik och människor som kommer att använda nya slussen.