Anlagda bränder i Angered

I morse klockan sex kom ett larm om en brand på en restaurang på Spadegatan i Angereds Centrum. När polisen och brandkåren anlände till platsen brann det rejält och hel restaurangen var övertänd. Branden släcktes dock relativt snabbt. Polisen utgår från att branden var anlagd. Anledningen till att någon anlägger en brand i en restaurang kan vara många, ungdomligt jävelskap, ett åd av en pyroman, utpressning och beskydd eller hämnd.

Anlagd var också den brand som hotade Nytorpsskolan i Hammarkullen på torsdagskvällen. En moped som stod invid skolan sattes i brand varpå branden spred sig i skolan. Händelsen liknar på så sätt branden på Torslandaskolan för nåt år sen. Då var det en  brinnande bil som några ungdomar satt eld på som innebar att hela skolan brann ner. Sannolikt handlar det också i detta fall om ungdomar som anlagt branden. På rent jävelskap antar jag, för som en eventuell protest mot nedskärningar och besparingar i skolan funkar det mycket dåligt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements