Rånligor i Göteborg upplösta

I alla fall menar polisen i Göteborg att man lyckat splittra och upplösa två rånarligor bestående av ungdomar de sista veckorna. En av dessa grupper med ungdomar har rånat andra ungdomar i Olskroken och Lunden:

Ett par enheter med ungdomspoliser kastade sig in i sina bilar och vid Redbergsplatsen kunde de observera tre killar som stämde in på signalementen.

En anhölls

Trion, två 14-åringar och en 17-åring, greps. De är efter förhör misstänkta för flera rån och stölder i Lunden och Olskroken.

De två yngre har nu tagits om hand av socialtjänsten. De tredje anhölls och släpptes inte förrän efter ett par dygn. Förundersökningen mot dem fortgår.

Den andra ligan som polisen menar att de spräckt torde vara den som varit verksam i Bergsjön. Den ligan har bland annat rånat människor kring trappan från Teleskopgatans spårvagnshållplats. Något som fick lokalinnevånare att agera för att få slut på problemen.

I övrigt menar polisen att det finns en grupp av rånar som opererar kring Partille centrum och järnvägsstationen i Partille, ytterligare en annan ungdomsliga ska ägna sig åt rån i Härlanda (vad som nu exakt menas med det, men kanske man menar i området kring det gamla fängelset, dvs Kålltorp och Bagaregården) och Rannebergen (underlig geografisk spridning där) och en tredje liga som rånat människor kring en gångtunnel i Rappedalen, Angered Centrum. I allmänhet handlar det om man rånar andra ungdomar, men i det sistnämnda fallet har man rånat pensionärer.

Rånet mot skrotfirman i Agnesberg utfördes dock med all sannolikhet inte av yngre tonåringar utan förmodligen av äldre tonåringar eller unga män.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements