Inte speciellt stökigt i Stockholm – men stenkastande nazister

Den demonstration mot rasism som jag gjort reklam för på min blogg tycks ha avlöpt utan några större problem. Eventuellt kan den ha angripits av nazister med stenkastning (se nedan). Däremot har 11 personer omhändertagits vid Hornstull i samband med en bilkontroll. De ska vara danskar och vänsteraktivister. 15 personer har omhändertagits vid Mynttorget där en motdemonstration försöker störa nazisterna med oljud. Om detta rör sig om nazister eller antirasister är oklart. Ett antal motdemonstranter ska också ha kastat saker mot nazisterna. Något onödigt, kontraproduktivt och meningslöst faktiskt. Det är bättre att genomföra motdemonstrationer utan den typen av onödigt agerande.

En person ska också ha körts på av en polisbil i samband med motdemonstrationen på Mynttorget. Denna person ska har förts till sjukhus.

Att hävda att 15 omhändertaganden (inte gripanden som media ibland uppger) innebär att det är stökigt eller mycket stökigt är totalt befängt. Möjligen kan man hävda att det är oroligt. men stökigt är det inte. Det är ungefär så oroligt som man kan förvänta sig när demokratihatande nazister tillåts visa sig på gatorna. Inte helt oväntat verkar det också som nazisterna tagit till grovt våld mot antirasister i form av flask- och stenkastning:

Strax innan den planerade manifestationen skulle inledas klockan 14 började några av de högerextrema deltagarna kasta gatsten mot motdemonstranterna en bit därifrån, rapporterar DN:s reporter Matilda Lindwall från platsen.

Fler omhändertagna personer kan dock vara att vänta och det återstår att se om några omhändertagna kommer att bli gripna eller i själva verket är gripna (dvs misstänkta för brott).

Följ händelserna på Motkraft.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Anonym

  Skulle gå till SSU och vänsterns demo vid slussen efter den trevliga demonstrationen i kungsträdgården. Men det var rent ut sagt problematisk, 3 broar helt avstängda, halva gamla stan total avstängt.

  Alla Stockholmare fick sin lagstadgade rörelsefrihet på allmän plats kraftigt begränsad, till förmån för en handfull nazister.
  Alla antirasister fick sin yttrandefrihet inskränkt, till förmån för en handfull rasister.

  Har man en demonstration på allmän lats får man inte välja vilka som kommer dit! Att arrangera ett slutet arrangemang på allmän plats kräver helt andra tillstånd, tillstånd som nazister har förmånen att slippa söka. Arrangemang på allmän plats för slutna sällskap har också andra regler och har störe krav på arrangörerna, några sdana krav behöver nazister inte följa.

  En polis som ställer sig ivägen för folks rätt att röra sig fritt på allmän plats och rätt att var helst de vill yttra sin åsikt, den polismannen missbrukar sina befogenheter, polisen har inte befogenhet att inskränka dessa rättigheter hur som helst!

  Ni kan inte särbehandla nazister utan att blodet på deras händer även stänker på er!

 • Pingback: Varför relativiserar Birgitta Ohlsson nazister? « Röda Berget()