På tiden att Slussen rivs

Politikerna i Stockholm har till slut lyckats tummen ur för att riva en av Stockholms mer obehagliga och förfallna miljöer. En miljö av urinindränkta mörka tunnlar där ingen vettig människa vågar går. En miljö av förfall, tomma lokaler, obehagliga och blåsiga ytor. En miljö av betongpelare, bussparkeringar,  en av de miljöer där det begås mest brott i Stockholm och en av de miljöer som upplevs som otryggast. Det är dags att det rivs och ersätts av något nytt och bättre.

Om det förslag som nu ligger är kanske inte det bästa dock även omd et är bättre än Slussen som det nu ser ut. Själv hade jag föredragit en gammaldags kvartersstad på Söder, men broarna verkar dock okej. Fler hus och färre stora öppna ytor hade varit bättre som jag ser det. Förutsatt att man också kan gå och cykla där bilarna kör och inte bara på nån separat gångbro och så verkar ju vara fallet om jag ska döma av det material som finns om Nya Slussen. Det verkar dock bli utan obehagliga tunnlar, skrymslen och vårår så ur trygghetsynpunkt blir det uppenbarligen bättre.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Yimby1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • Det är förstås samma politiker som har gjort platsen till landets mest förfallna och urinindränkta – genom att vägra underhåll. Det enda sättet att få den nya Slussen att bli bra, vilket den självklart inte kommer att bli, är att inte bygga de fula glaspyramiderna samt att bygga lokalerna i gallerian så små att endast små butiksägare kan husera där. Så vi slipper de stora kedjorna.

  • Anonym

   Finns ingen poäng med gallerior (eller turism för den delen), det är samma franschisetagare i varje plats, samma skit som säljs i dem. Varför skall jag åka till slussen för att gå på H&M och Dressman mfl?

   Jadu, det skall bli kul att se vilken moderat som tar mutor av byggbranschen i det här fallet. Skilj M från byggbranschen!

   • Gallerior är ganska ointressant. Jag vill ha en gammaldags kvartersstad.

  • Ja så är det naturligtvis.

 • Pingback: De tar strid för klimatet | Röda Lidköping()