Manipulerad kungabild? Ointressant!

Sannolikt är den bild som Expressen publicerat och som ska föreställa kungen tittande några kvinnor som ska ha sex manipulerad. Det är omöjligt att se det är kungen eller inte och dessutom kan huvudet på mannen vi ser på bilden vara ditmonterat. Men ärligt sagt spelar det ingen roll. Personen på bilden begår inget brott. Vi kan tycka att det är olämpligt och omoraliskt, men mer än så är det inte. Eftersom det knappast kan bevisas att det är kungen på bilden kan den inte heller ligga till underlag för eventuella krav på kungen utifrån moraliska ställningstaganden.

Det enda allvarliga i hela denna affär är de kontakter som kungens vän Anders Lettström har haft med gangsters som Daniel Webb och Milan Sevo. Sådant öppnar upp för utpressning och liknande. Det gör knappast de bilder som Mille Markovic säger att han har. I alla fall inte om de är av samma usla kvalitet som den nu publicerade bilden.

Jag tycker visserligen att kungahuset borde avskaffas, men anser inte att handlingarna på den bild som nu publiceras kan vara underlag för ett sådant krav. Inte ens om det faktiskt är kungen som finns med på bilden.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • Erik Ferrari

    Bra skrivet. Jag gillar monarkin lika mycket som du men känner det ovärdigt att rota i sånt som ligger 20-30 år tillbaka i tiden och dessutom varken nu eller då har något med olagligheter att göra.

    Den nymoralism av amerikansk typ som breder ut sig i Sverige tycker jag verkligen illa om.

    • Nymoralismen är verkligen obehaglig.

  • Det som oroar mig är att alla vänder blickarna mot kungen och inte åt andra hållet, för kungahuset må kosta ett hundratals miljoner per år, men alla illigala verksamheter och svarta varksamheret kostar staten flera miljader per år, ändå anser folk att det är viktigare att kritisera kungen än att se till att bli av med det som verkligen förstör vårt samhälle.

    • Du har en poäng där. Organiserad brottslighet är ett värre bekymmer än kungahuset.