Idag inleds Röda Sten-rättegången

Rättegången mot de tre unga män som är åtalade som misstänkta för att ha planerat att mörda Lars Vilks börjar idag. Åklagaren har avlyssnade telefonsamtal och anteckningar som underlag för åtalet. Men det finns faktiskt inte ett enda bevis för att de unga männen planerat att mörda någon, inte heller Lars Vilks. Även om det tycks ha funnits ett intresse för Lars Vilks hos dem.

Istället verkar det återigen vara så att säkerhetspolisen i Göteborg grovt vantolkar vad de unga männen säger i telefonsamtal. Men i detta fall tyder inte ens vantolkningarna på några som helst mordplaner. Återigen ett övergrepp från säkerhetspolisen i Göteborg alltså. Återigen ett Såpo-fiasko. Rättegångarna borde läggas ner innan den har börjat. Det saknas all form av bevisning för det som männen är åtalade för. Och med tanke på Säpo:s historia av feltolkningar och övergrepp så är indicier inte nog för ett åtal. Männen borde släppas fria.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Idag inleds Röda Sten-rättegången”

  1. Med SÄPO:s budget på drygt 1 miljard per år, så vore det intressant att se en sammanställning på hur många åtal och hur många fällande domar SÄPO lyckas åstadkomma per år?

Kommentarer är stängda.