Brottslig privat vård

Privatiseringen av vården har inte bara lett till människoförakt och profitjakt utan även till misstänkt brottslighet. Tre privata vårdcentraler i Göteborg som fifflat till sig en massa extra pengar genom fusk med en rad olika saker har polisanmälts. Det tycks som om  privata vårdföretag nästan kan ta sig för vad som helst för att tjäna pengar.

Det handlar inte om enskilda försyndelser utan det handlar om ett system som är fel. När bolag, vars främsta syfte är att tjäna pengar, släpps in i vården innebär det att de styrs med vinst som mål och inte med patientens eller vårdtagarens bästa för ögonen.

Själva vinstjakten får ofelbart konsekvenser som vanvård, skattefiffel och ibland alltså misstänkt brottslighet. Naturligtvis inte hos alla företag, men felen ligger inbyggda i systemet med privata vinstgivande vårdtagare. Kan man göra fel och olagligheter så kommer det att ske om vinsterna är det primära syftet med verksamheten som det är i privata sjukvårdsföretag organiserade som aktiebolag, handelsbolag eller enskild firma.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Röda Berget, Moberg, Alliansfritt,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements