Polis påkörd och man skottskadad

Natten till fredag (dvs idag) skulle polisen stoppa en bli på Munkebäcksgatan vid Solrosgatan i Kålltorp. Anledningen till detta var att bilen var efterlyst. Bilföraren stannade inte utan körde på en av poliserna. I samband med detta avlossade polisen ett skott mot polisen. Senare kom en skottskadad man in på Östra sjukhuset. Denne man har anhållits som misstänkt för  delaktighet i försök till dråp.  Polismyndighetens presstalesman Ulla Behm vill inte uppge varför bilen var eftersökt. Det är väl därför troligt att det inte handlar om att bilen var stulen utan något annat.  Bilen hittades senare vid Munkebäcks torg inte så långt från platsen där polisen blev påkörd.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

PS.  Det visade sig att den skjutne inte var en man utan en 16-årig pojke.

 

Advertisements
  • Anonym

    Bilen var tillgripen, på ett sätt som ger högre straffvärde än stöld.

    • Misstänkte det. Har ingen kritik mot polisens agerande som ju verkar helt korrekt.

  • Anonym

    Man stoppar knappast en biltjuv genom att skjuta passagerarna. Dessutom verkade ju polismannen inte speciellt tagit mer skada av händelsen än att han kunde skjuta efter bilen.

    • Det handlade vad jag förstår inte om bilstöld. Dessutom handlade det inte om att stoppa en biltjuv utan om att undvika att bli påkörd. Fast det beror förstås på när polisen sköt.