Inte så kul med 11 år i etiopiskt fängelse

Straffet för Martin Schibbye och Johan Persson blev enligt uppgifter i media kortast möjliga med tanke vad de är dömda för. Maxstraffet kunde blivit 18 år. Men oavsett detta så är 11 år en ofantligt lång tid om den ska tillbringar i ett etiopiskt fängelse. Ännu längre med tanke på att de två är oskyldiga till det som de dömts för.

De är dömda för terroristbrott i en politisk rättegång av liknande slag som de som genomfördes efter Göteborg 2001 (längsta straffet i tingsrätten blev 6 år). Dvs faktiska omständigheter, motsägelsefulla eller rent felaktiga vittnesmål från poliser/militärer osv spelade ingen som helst roll. Att man skulle bli dömd var bestämt i förhand, såväl när det gäller de åtalade i göteborgsrättegångarna som med Schibbye och Persson. Allt i en regeringarnas och regimernas ”kamp för demokratin” och kamp mot terror.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements