Mina läsare 2011, bästa dag och månad

Under 2011 har min blogg haft en del tekniska problem som främst beror på tillkortakommanden hos min webbhotellsleverantör. Det innebär att hela min blogg inom kort kommer att flytta till ett annat webbhotell. När det sker kommer det säkerligen att bli vissa tillfälliga problem att nå min blogg. Men det är det redan nu hos det nuvarande webbhotellet så det kanske inte blir så stor skillnad.

Under året har också Google bestämt sig för att man inte vill annonsera på min blogg. Min uppfattning är att det är ett politiskt beslut från deras sida. I jämförelse med 2010 har min blogg haft lite färre besökare. Detta har främst varit under hösten och kan förklaras med att det var val hösten 2010 vilket innebär ett stegrat politiskt intresse bland folk.

Men innan dess hann min blogg slå ett nytt topprekord i antal läsare på en dag (rekordet innehades tidigare av en dag under FRA-debatten för några år sen). Den 30 april hade jag 9 137 läsare på bloggen. Det var i samband med ett uppmärksammat gangstermord på Erik Dahlbergsgatan i Göteborg där jag var först med att hitta kopplingen till Naserligan. Huvuddelen av mina besökare den dagen kom från Facebook, Göteborgs-Posten och sökningar på Google.

Bästa månaden när det gäller antal läsare och besökare under 2011 var januari följt av maj, mars och oktober. 2010 var den bästa månaden september följt av oktober. De två månaderna är de månader jag haft flest läsare genom tiderna på min blogg. Antalet läsare under månader med långa ledigheter är normalt alltid lägre än andra månader. Exempelvis juli, juni, december. Om inget speciellt inträffar som i december 2010 med terrordådet i Stockholm.

Över tid är mina artiklar om brottslighet och finansfamiljer/ekonomi de mest lästa. Med vissa undantag instoppade. Men samtidigt är läsandet mycket ojämnt och artiklar om gangstergäng dominerar stort bland de mest lästa. Vissa inlägg om finansfamiljer har väldigt många läsare, andra mycket få. Jag ska redovisa mest lästa inlägg och liknande i ett separat inlägg.

Intressant?
Borgarmedia: HD1, 2, 3, 4, SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements