15-åring mördad i Malmö

På nyårsnatten sköts en 15-årig pojke i Malmö med flera skott. Han träffades bland annat i huvudet och avled efter en tid sjukhuset. Dådet inträffade på Ramels väg i Rosengård men den skjutne pojken bodde inte själv där enligt polisen. Mordet skedde precis efter tolvslaget, det var mycket folk i omlopp och en hel del knallar och smällar på grund av alla fyrverkerier. Sannolikt har mordet någon from av gängkopplingar vilket enligt polisen 6 mord i Malmö under förra året hade. Bara ett av dessa är enligt media uppklarat.

Uppenbart är att det finns för många vapen i omlopp, att polisen har svårt att klara ut gängmord och att gängen i Malmö under det gångna året skjutit mer än de gjort tidigare. Gängproblematik går inte att lösa med polisiära medel vilket det dåliga resultatet vad det gäller morden visar. Gängproblematik kan bara lösas på lång sikt och med social åtgärder. Arbete, skola, sysselsättningen är vad som behövs. Mer pengar till fritidsverksamhet, mer pengar till skola, och en politik som skapar arbete istället för fattiga är vad som behövs. Minskade klyftor och ökad jämlikhet är vad som behövs. Privatiseringar av skola och vård motverkar ökad jämlikhet och skapar större klyftor vilket ökar grogrunden för och möjligheterna till organiserad brottslighet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements