Rättegång mot HA-anhängare började stökigt

Idag startade en rättegång i Jönköpings tingsrätt med ett antal inledande svårigheter och störningar. Det handlar om en rättegång mot en provmedlem i Hells Angels. Han står åtalad för ett knivmord vid en mc-träff på High Chaparall i Småland i somras. Bevisen är av teknisk natur, DNA från den misstänkte och blod från offret på mordvapnet.

Men rättegången inleddes alltså med en viss turbulens och vissa problem. Försvarsadvokaten krävde att rättegången skulle flyttas till en annan tingsrätt då han ansåg att såväl rättens ordförande som åklagaren var jäviga. Åklagaren å sin sida vill att personer med mc-västar skulle avvisas från åhörarplats. Ingen av dem fick gehör för sin uppfattning men överläggningarna i dessa procedurfrågor tog en timme så rättegången försenades. Sen fortsatte det med att ett vittne inte dök upp då hot framförts mot vittnet.

Det är inte helt enkelt med rättegångar mot organiserad brottslighet kan man nog konstatera.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements