Allbäck överfakturerar – Familjebostäder gör en dålig affär

Enligt Göteborgs-Posten så har Stefan Allbäck Byggnads AB överfakturerat. I alla fall om konkurrerande byggbolag får lov att räkna på ett av de arbeten som Allbäck utfört åt Familjebostäder. Men vad jag förstår så är det ju knappast Allbäck som gjort fel. Man har visserligen tagit rejält bra  betalt för ett arbete, men det kan ju knappast vara olagligt. Möjligtvis omoraliskt och fel på det sättet.

Däremot har ju familjebostäder gjort en dålig affär. Man har betalt för mycket för ett jobb. Enligt egna beräkningar så har man betalat 4 miljoner mer än vad jobbet skulle ha kunnat kosta. Det är ju onekligen klantigt, mend et kan ju knappast vara ett brott att ta betalt, även om det är rejält. Arbetet har utförts på löpande räkning och har inte upphandlats. För mig låter det som om Familjebostäder gjort bort sig och att Allbäck har gjort en osannolikt bra affär. Men knappast olaglig.

Intressant?
Borgarmedia: GP1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements