Antalet våldtäkter ökar sannolikt inte och våldtäkter på löpande band är en lögn

Antalet anmälda våldtäkter har under senare år ökat kraftigt. Detta beror inte på ökat antal våldtäkter då det i offerundersökningar och trygghetsundersökningar inte finns något som visar på ökat antal våldtäkter.

Orsakerna är istället förändrad lagstiftning, saker som tidigare inte var rubricerat som våldtäkt rubriceras så idag, exempelvis allt sex med eller alla sexuella handlingar mot/med minderårig klassas idag som våldtäkt (något som inte är helt lyckligt eller vettigt faktiskt). Vidare så har anmälningsbenägenheten sannolikt ökat och därmed mörkertalet minskat. Eftersom mörkertalet för våldtäkt anses vara stort innebär en liten minskning av detta en kraftig ökning av antalet anmälda våldtäkter.

Mats Odell snackade alltså skit när han påstod att unga flickor våldtas på löpande band. Inte heller kan man som Mats Odell gör hävda att Malmö drabbats av en våldsvåg. Malmö har inte mer våld än andra storstäder i Sverige. Det som skedde kring årsskiftet var en rad mord på kort tid. En tillfällighet faktiskt. Sådant kan få omdömet att skena och spåra ur. Men faktum är att Malmö är ungefär lika våldsamt som de andra stora städerna i Sverige, men nyheter om skottlossningar i Malmö blir större nyheter än motsvarande händelser i Göteborg. Att Mats Odell väljer att spela på fördomar och okunnighet inför partiledarvalet i kristdemokraterna diskvalificerar honom som partiledare som jag ser det. Det handlar om oseriöst agerande helt enkelt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements