Backagänget – en dömd för rån och en åtalad för bedrägeri

En 23-årig man med anknytning till det så kallade Backagänget i Göteborg har åtalats för omfattande bedrägerier. Genom att ta lån i andras namn och låt pengarna gå till sitt eget konto har han lurat till sig 2,7 miljoner kronor från 2009 till idag. Att han kunnat hålla på så länge beror delvis på att polisen inte skött sitt jobb. Han har kunnat fortsätta även efter att han varit identifierad på handlingarna i fallet bara blivit liggande utan att nån utrett.

Elva andra personers identitet har utnyttjats för att ta lånen som är på mellan 95 000 och 205 000 per lån. han har vittjat brevlådor på lånehandlingar från ICA Bank, Danske Bank och Forex Bank, förfalskat namnteckningar och i allmänhet hämtat ut pengarna i kontanter på olika växlingskontor. Pengarna har inte återfunnits

Samtidigt som 23-åringen åtalats för grovt bedrägeri har en 22-åring som också har anknytning till Backagänget dömts för ett rån mot ett av Forex växlingskontor. Vid rånet mot växlingskontoret på Friggagatan kom 22-åringen och hans medbrottsling som inte identifierats, gripits eller åtalats över 3,2 miljoner kronor. Inte heller dessa pengar har återfunnits.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements