Mordbrand i Guldheden?

Knappast, men branden i studenthemmet på Guldheden i Göteborg utreds som om det kunde vara mordbrand. Det är något som görs rutinmässigt så att det görs betyder inte att det finns speciella omständigheter i samband med branden som fått polisen att fatta misstankar. Oavsett hur det blir med saken är det hela därmed också en anmäld mordbrand, ett anmält brott i statistiken. Det är på grund av sådana saker som vissa brott har många fler anmälningar än det verkliga antalet brott som begåtts. Särskilt tydligt är detta för våldsam död (mord, dråp etc).

En person dog i branden i huset på Guldheden och 60 personer får sova nån annanstans under den kommande natten då studenthemmet saknar vatten och el. Bara begränsade delar av huset är dock brandskadat.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Två dagar senare brinner det fortfarande.

Advertisements