Snökaos och kyla stoppar flyg, tåg och el

Snöfall och kyla innebär stora påfrestningar för människor i Europa just ni. Folk fryser ihjäl och flygtrafiken i Europa drabbas av störningar. I Sverige är folk utan el, tågtrafiken störs av kylan och elbolagen som låter kärnkraftverk stå still tjänar stora pengar. Orsaken till både elproblem och tågstörningar är delvis de omfattande privatiseringar och av avregleringar som ägt rum.

Vinststyrning och bristande kompetens på grund av den kortsiktiga vinstjakten tillsammans med inköp av billiga och undermåliga tåg leder till att tågtrafiken och järnvägen inte klarar av snö och kyla. Kortsiktiga vinstintressen leder till dåligt underhållna järnvägar, kraftverk och elnät med allvarliga störningar och stillastående kraftverk som följd.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements