Dags för strejk I Grekland igen

Två stora grekiska fackföreningar GSEE och Adedy, har utlyst en två dygn lång strejk med start på fredag, rapporterar Reuters. Strejken är en protest mot de åtstramningar som den icke-demokratiska koalitionsregeringen i Aten planerar för att svara upp mot lånevillkoren från euroländerna och IMF.

Adedys generalsekreterare Ilias Iliopoulos fördömer i ett uttalande de nya åtstramningar som planeras i Grekland de slår mot ungdomar, arbetslösa och pensionärer. Preci som tidigare åtstramningar också gjort. De slår mot vanlig folk. Mot arbetare.

– Vi kommer inte acceptera åtstramningarna. Vi närmar oss ett socialt uppror, säger Iliopoulos enligt grekisk media och internationella telegrambyråer.

De båda fackförbunden, som tillsammans har omkring två miljoner medlemmar i den offentliga och privata sektorn, genomförde tidigare i veckan en dygnslång strejk och demonstrationer i centrala Aten, medan regeringen försökte förhandla fram en uppgörelse om ett nytt stödprogram till det konkursmässiga landet.

Intressant?
Bloggat: Annarkia, Röda Malmö, Kildén & Åsman,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements