USA stöder statskupp på Maldiverna

Jag vet inte om USA varit drivande i kuppen Maldiverna, men sådant är ju inte ovanligt. USA har stött, backat upp och genomfört militärkupper i andra länder oändligt många gånger i historien. Bland de mer blodiga och kända kan nämnas Guatemala 1954, Indonesien 1965 och Chile 1973. Flest antal militärkupper har man dock orkestrerat i Panama.

Så att USA står bakom kuppen i turistparadiset Maldiverna är som jag ser det inte ett dugg förvånande. Jag begriper inte hur Wolfgang Hansson kan uttrycka nåt sånt. Det är klart att inet USA hellre ser nån annan än Mohammed Nasheed presidentposten. Mohammed Nasheed har nämligen gjort sig internationellt känd för sin kamp mot klimatförändingar. Något som står i bjärt motsatsställning till kapitalismens intressen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Var militärkupp på Fiji en vecka innan jag kom dit. Den gamla presidenten hade velat omfördela en del av inkomsterna från turistnäringen till ursprungsbefolkningen. Fy på honom, sånt passade sig inte. Först låtsades alla i Väst att det var dumt, men 2 veckor senare var de mycket nöjda…