Jonas Sjöstedt har inte förhandlat med Etiopiens regering

Vänsterpartiets ordförande Jonas Sjöstedt har inte förhandlat med Etiopiens regering om de två fängslade svenskarna Martin Schibbye och Johan Persson. En del uppgifter som spridits i gammelmedia och på en del bloggar om detta är alltså felaktiga.

– Jag har inte förhandlat med eller haft några direkta kontakter med Etiopiens regering i fallet. Däremot har jag blivit kontaktad av en person som står mycket nära en regering för ett annat afrikanskt land som är vänligt inställt till Sverige. De har erbjudit sig att vädja för de två svenskarnas frigivande i direkta kontakter med Etiopiens regering. Det har jag varit positiv till. Jag har även informerat de anhöriga om detta, säger Jonas Sjöstedt.

Jonas Sjöstedt har knappast gjort något fel eller agerat oansvarigt på något sätt och det tycker inte heller de fängslades anhöriga. Däremot är han vad jag förstår missnöjd med hur Carl Bildt har hanterat ärendet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
  • ottoschminc

    Ibland säger man att rebellerna ska stödjas i Syrien Libyen etc men här anklagar man journalisterna för att ha samarbetat med rebellerna. Inget land som är demokratiskt och juste har rebeller inom sej. Så jag tror att journalisterna endast kunde komma in i landet ”olagligt ”om de  inte vill ha en ha en fejkad bild av landsdemokratin.