Förbjud vapenexport till diktaturer

Vapenexport till diktaturer som Saudiarabien och Förenade Arabemiraten borde förbjudas. Om nu Sverige ska ha vapenexport överhuvudtaget. För självklart bör produktionen i Sveriges vapenindustri ställas om till civil produktion som dessutom också borde vara miljövänlig och inriktad på produkter och lösningar som är klimatneutrala.

Vapenproduktion är inget självändamål. Så börja med att förbjuda vapenexpor till diktaturer och fortsätt med att ställa om vapenindustrin till annan produktion. Det är en rimlig väg att gå som jag ser det. Att kräva öppemhet för vapenaffärer som Svenska Freds gör må vara bra i stunden men långsiktigt så bör all vapenexport upphöra med början i ett stopp för export till diktaturer.

Att regeringen och försvarsminister Sten Tolgfors sen slingrar sig och ljuger om avtalet med Saudiarabien och vapenexporten visar hur lögnaktig och osympatisk Sveriges nuvarande regering faktiskt är.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements