Förbjud vapenexport till diktaturer

Vapenexport till diktaturer som Saudiarabien och Förenade Arabemiraten borde förbjudas. Om nu Sverige ska ha vapenexport överhuvudtaget. För självklart bör produktionen i Sveriges vapenindustri ställas om till civil produktion som dessutom också borde vara miljövänlig och inriktad på produkter och lösningar som är klimatneutrala.

Vapenproduktion är inget självändamål. Så börja med att förbjuda vapenexpor till diktaturer och fortsätt med att ställa om vapenindustrin till annan produktion. Det är en rimlig väg att gå som jag ser det. Att kräva öppemhet för vapenaffärer som Svenska Freds gör må vara bra i stunden men långsiktigt så bör all vapenexport upphöra med början i ett stopp för export till diktaturer.

Att regeringen och försvarsminister Sten Tolgfors sen slingrar sig och ljuger om avtalet med Saudiarabien och vapenexporten visar hur lögnaktig och osympatisk Sveriges nuvarande regering faktiskt är.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

7 svar på “Förbjud vapenexport till diktaturer”

  1. Saudiarabien har rätt att försvara sitt terratorium med adekvata vapen.
    Makten där är diktatorisk sen urminnes tider i islamska traditioner med ärvda kungahus. Saudi har inte hotat några grannar och vi kan inte leverera vapen som kan användas i ett regelrätt anfallskrig. Saudiarabien har rätt att försvara sig även med svenska vapen. Det ligger också i vårat intresse att så sker.

    1. Det finns ingen anledning för oss att exportera vapen överhuvudtaget. Framförallt inte till diktaturer.

      Sen är jag självklart för att diktaturen i Saudiarabien måste bort. Diktaturer och religiösa stater är jag mot.

      Dessutom har Saudiarabien fler gånger hotat grannar. Man har gått in i Bahrain med trupp för att slå ner ett folkligt uppror och man har vid olika tillfällen i historien hotat i stort sett alla grannländer.

Kommentarer är stängda.