Bloggare inte utvisad

Det svenska Migrationsverket hade planerat att utvisa Ali Azari, enligt uppgift en regimkritisk iransk bloggare. Aktiv på sin blogg och i andra sociala medier har han främst varit efter att han flytt från Iran till Sverige vilket kanske är anledningen till att Migrationsverket planerade att utvisa honom. Inte för att han varit aktiv i Sverige utan för att han inte varit så aktiv hemma i Iran. Innan flykten.

Naturligtvis ett helt orimligt ställningstagande från Migrationsverket. Regimkritisk politisk aktivitet även utanför Iran kan straffa sig om man återigen hamnar i prästregimens och diktaturens rike. Så naturligtvis ska inte en skribent, boggare och facebookaktivist utvisas. Ali Azari har överklagat utvisningen till Europadomstolen med hjälp av en advokat i Nederländerna och utvisningen har stoppats tills vidare. Men det orimliga beslutet om utvisning gäller fortfarande. Eventuellt kan det också bli omprövning av fallet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements