Löjlig kritik från Kalle Larsson mot Ullenhag

Integrationsminister Erik Ullenhag (FP) ska för en kort tid flytta sitt kontor till Rinkeby. Det är naturligtvis en helt meningslös handling i så måtto att den inte påvekar segregation och klassamhälle överhuvudtaget. Samtidigt är det ändå på något sätt en signal om att man tar problem med segregation, integration och fattigdom på allvar. Även om den borgerliga regeringen sen ändå inte gör det så kan Ullenhags tillfälliga flytt till Rinkeby inte skada.

Naturligtvis kan man se det som hyckleri från Ullenhag. Men så tror jag inte det är. Det är nog seriöst menat och allvarligt tänkt. Men utan effekt förstås. Men kan kanske få enstaka människor att tänka att de som har makten faktiskt bryr sig lite. Vilket ju inte är så dåligt.

Kalle Larsson kritiserar flytten och kallar det för underklassafari. Kanske är det så, men spelar det nån roll? Om det inte skadar och kanske kan ha nån enstaka positiv effekt, varför ska vi då fördöma det? varför kritisera det? Det ska vi naturligtvis inte och därmed blir Kalle Larssons kritik enbart lite löjlig. Den framstår därmed enbart för ett sätt att själv få lite uppmärksamhet. För sig själv och sitt parti, Vänsterpartiet. Lite löjligt. Det blir resultatet även om Kalle Larsson naturligtvis har rätt i det han säger:

– Studiebesök i all ära, men det här blir en slags underklassafari. Människor som bor där är trötta på att ses som någon slags utställningsföremål, eller att man kommer dit och tittar som om det är någon slags cirkus. Det här är områden som alla andra, men människor är fattigare, mer arbetslösa och utslagna. Det är politiken som måste förändras, säger Kalle Larsson.

Fast nog uttrycker han sig konstigt (om citatet nu stämmer). ”Människor som bor där”. Vem har gett Kalle Larsson rätten att tala för folk som bor i förorten? Och om han bor där själv borde han väl ha sagt ”Vi som bor här”.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements