Är judiska församlingen i Malmö infiltrerad av SD?

Sannolikt inte. Om det finns några sverigdemokrater i judiska församlingen i Malmö överhuvudtaget eller inte har jag inte en aning. Inte heller vet jag vilken judisk församling de två bröderna Ekeroth, Kent Ekeroth och Ted Ekeroth, är medlemmar i. Men faktum är att dessa två sverigedemokratiska bröder anser sig vara judar och som jag ser det är det en otrolig pinsamhet för alla svenskar av judisk börd och/eller tro.  Det kan inte vara roligt att bröderna gör så att en del människor får en helt förryckt bild av judar i Sverige. Bröderna Ekeroth är verkligen inte representativa, men de är högljudda. Ett problem för alla judar faktiskt. Ilmar Reepalus uttalande om infiltration är dock onekligen rätt korkat. Det finns som helst inget fog för det så vitt jag vet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Judiska Församlingen är däremot med och sponsrar en organisation som står för precis samma sak som Sverigedemokraterna. Idén om en stat där etnicitet ska bestämma människors rättigheter i ett land. Jag tänker på Svensk Israel-information.

  Och Reepalus uttalande kommer sig från att han trodde att det islamofobiska Wiesenthal-institute, som också står för en politik av Sverigedemokratiskt snitt, var inbjudet till Sverige av judiska församlingen. Då var nämligen Ekerotharna närvarande.

  Men summan av kardemumman är att Judiska Församlingen har nära kontakter med minst lika rasistiska organisationer som SD.

 • Märkligt att troende judar leder ett parti som vill förbjuda omskärelse, import av kosher kött, judiska friskolor och synagogor som inte ser ”nordiska” ut. Nej, dessa killar har lämnat sitt judiska arv bakom sig och cyniskt använder sina rötter för att försöka smita undan rasiststämpeln. Dessutom baktalar de judar som vill verka för multikuluralism. De är inte välkomna i särskilt många judiska sammanhang.

  • Jag vet och är övertygad om att det är så som du säger. Men det känns ändå lite pinsamt att de finns.

 • isak.bk

  ”Men faktum är att dessa två sverigedemokratiska bröder anser sig vara troende judar…”

  Är det verkligen ett ”faktum” at Ekeroth-bröderna anser sig vara troende judar?

  I en intervju med Kent Ekeroth i Judisk Krönika nr 6 2010 kan man läsa följande ”Kent Ekeroth fick inte en religiös uppväxt, han är ateist.”

  Och i ett innlägg på Newsmill skriver Kent Ekeroth: ”Senaste gången jag var på ett möte på judiska församlingen i Malmö var
  mig veterligen i maj 2006, innan jag ens hade gått med i SD.”

  • Ja, de anser sig vara troende judar enligt vad jag erfarit i olika sammanhang. Men det skanar betydelse för mitt inlägg så det är gentligen ointressant. De använder sin judendom (Oavsett om de är troende eller inte) som ett sätt att försöka legitimera islamofobi och rasism (en jude kan inte vara rasist!)

 • R SE Skog

  De är inte välkommna, skriver Benjamin. Ted har fått Theodor Herzls Award. Kent har tillsammans med flera andra europeiska extremhögerpolitiker besökt och hyllat bosättare på Västbanken. Kent har deltagit i möten med höga judiska företrädare för Couterjihadrörelsen. Så visst är de välkommna i vissa judiska kretsar.
  ”Ilmar Reepalu har inte längre något förtroende bland judar i Sverige. Det skriver Judiska församlingen”, Märkligt uttalande! Så snart någon, inte bara Reepalu, nämner judar som ett kollektiv är det ett uttryck för antesemitism men det står tydligen församligen fritt att kollektivansluta alla judar till sitt uttalande. För övrigt sa sig representanterna för Wiesenthal institute vara nöjda efter träffen med Reepalu i Malmö men tillbaka i NY dömde de ut mötet och anklagade IR för antesemitism. Vem som helst kan tappa tålamodet efter sådant dubbelspel. 

 • Pingback: Ilmar Reepalu och judiska församlingen i Malmö | Svensson()

 • Pingback: Reepalu är en klant, Obamas sändebud än värre | Svensson()