4 begärs häktade för Kortedala-misshandel

4 av de 7 ungdomar som ursprungligen greps som misstänkta för den brutala misshandeln på Kortedala Torg av en 61-årig man har begärts häktade. En 14-åring omhändertogs redan vid gripandet av socialtjänsten och för resterande två är det oklart vad som hänt eller händer. Sannolikt har de väl släppts eller kommer att släppas eftersom de inte begärts häktade.

Alla de sju är från samma skola i nordöstra Göteborg, oklart i vilken stadsdel, men de är inte från Kortedala utan befann sig i Kortedala av andra anledningar. Lite oklart vilka. Alla medger att de var där, ingen medger att de begått nåt annat brott än möjligtvis misshandel och minst en hävdar självförsvar:

Advokat Per Söderberg försvarar pojken:

– Historien börjar med att den här mannen (61-åringen) tycker att killarna har retat hans hund. Mannen går då fram till bland andra min klient. Han tar ett strypgrepp på pojken och tar också tag i hans kläder och drar honom mot ett ställe där mannen trillar omkull. Mannen håller då tag i killen som hamnar över honom och mannen utdelar sedan en spark mot min klient.

I det läget använde pojken ”visst våld” mot den 61-årige mannen.

– Han slår några slag mot mannen med handen.

Pojken förnekar att han gjort sig skyldig till mordförsök.

– Han anser att om det han gjort sig skyldig till är övervåld så är det i så fall fråga om misshandel.

Självklart finns det inget i pojkarnas agerande som kan försvaras, men om det mot förmodan var så att mannen angrep ungdomarna eller nån av ungdomarna först så kan det knappast rubriceras som mordförsök. Utom möjligen för den som utdelade den sista sparken.

Sen övergreppet för 11 dagar sen ligger mannen i koma och fara för hans liv föreligger. Om han dör så kommer naturligtvis brottsrubriceringen att ändras till vållande till annans död, dråp eller mord.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  • ”men om det mot förmodan var så att mannen angrep ungdomarna eller nån av ungdomarna först så kan det knappast rubriceras som mordförsök.”
    Är detta vänsterretorik? Att det var gubbens fel nu också, kanske var hunden rasist också.

    • Det är ju inte mannens fel (jag är 55 år gammal och jag använder inte ordet gubbe om någon i min gen ålder) och det har jag inte heller skrivit, vilket Pa Z mycket riktigt påpekar i sin kommentar.

  • Pa_Z

    ”om det mot förmodan” låter knappast som att skulden läggs på gubben. Men det framstår väl som självklart att om det den snart häktade pojken säger stämmer så kan han inte dömas för mordförsök. Inte ens misshandel. Trovärdigheten i pojkens version är dock mycket låg.

  • Pingback: Kortedala - misshandel inte mordförsök | Svensson()