Sjuk personalpolitik på Vero Moda

Personalen som arbetar Vero Moda, Jack & Jones och andra av företaget Bestsellers klädkedjor hängs ut offentligt, poängsätts och hetsas:

Efter SVT:s granskning om hur de stora klädkedjorna mobbar och kränker sin personal har rösterna flödat in. Många unga tjejer och killar har hört av sig till SVT för att berätta sina historier om hur de trycks ned på arbetsplatserna. Och det är ett specifikt system som sticker ut, där nu även facket bestämt sig för att agera.

Klädkedjorna Vero Moda och Jack & Jones, som båda ägs av den danska koncernen Bestseller, använder sig av ett poängsystem där de anställda får poäng för hur mycket de lyckas sälja till varje kund.

Kanske har Bestseller-koncernen den sämsta personalpolitiken, men flera av de stora klädkedjorna har en usel personalpolitik. Bestseller är alltså inte på något sätt ensamt om att utnyttja, trakassera och förnedra personalen. Zara har för sin del gjort sig känt för rena trakasserier mot anställda.

Bestsellerkoncernen ärgs av den danska familjen Holch Povlsen. Zara ägs av spanjoren Amancio Ortega via moderbolaget Inditex SA.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements