I Norge kan man ha öppna terroristrättegångar

Medan man i Danmark har infört hemliga terroristrättegångar där domarna är hemliga genomför man terroristrättegångar helt öppet i Norge. Som vilken rättegång som helst. Medan man i Danmark inte kan granska åtalet mot eller de som ska döma 4 åtalade svenskar kan man i Norge följa rättegången mot terroristen Anders Behring Breivik som vilken rättegång som helt.

Där Danmark väljer ett rättsosäker och odemokratisk väg att bekämpa terrorism så väljer Norge en demokratisk och öppen väg. Det förstnämnda leder till ett slutet och mer odemokratiskt samhälle där terroristnojiga makthavare kan sägas ha lyckats försämra samhället. Norges väg leder till ett öppnare och mer demokratisk samhälle där terroristnojan och terrorismen kan bekämpas effektivt.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements